Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

Praf mai mult la incalzirea in pardoseala? Un mit scos de ceva fabricant de calorifere, sau gospodina ce nu-i fana mop, ori aspirator. Stai linistit: pornesti pardoseala si praful va incepe sa leviteze? Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje? Astm?

Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

Praful e ridicat de radiatie, sau de convectie? Iti spun io: de convectie (circulatia aerului). La fel: uscarea aerului.

Incalzirea in pardoseala ridica praful?

Ai caldura prin radiatie. Oare, undele din spectrul infrarosu pot ridica parful, sau orice?

Pro si contra. Dezavantaje?

Vezi Incalzire mai ieftina, mai placuta?!

Singurul dezavantaj e ca nu ti-a recomandat-o arhitectu’. Nu-ti permiti sa te-nalti cu sapa, sau schimbi usile si geamurile de tipMiami, Florida, nu de tip Jucu, sau Belis. Hei! Esti laCluj, România!

Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

Articolul NU este pentru “combinare” clienti sa aleaga incalzirea in pardoseala. Doar, sunt expuse chestii tehnice, clare, reale.

Ei, mama, ce vezi pe forumuri! Scria o doamna cum ca in Germania e scandal, cum ca incalzirea in pardoseala ataca in timp sanatatea omului, cum ca ar fi interzisa celor cu astma. Io nu stiu cum de se mai produc materiale pentru incalzire in pardoseala in Germania? Pfui…

Verifica un calorifer de otel, sau de aluminiu si vezi ce gasesti in interiorul lui, intre panouri!

Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

De ce exista calorifere igienice?

Unii fabricanti de calorifere din tabla de otel fac varianta igienic. Igienic pentru ca diminueaza efectul de convectie (horn/tiraj) si poti da mai usor cu carpa, cand nu ti-e foarte lene. Au chiar atestate, chipurile, de a fi folosite in medii sanitare. Vezi!

Incalzire in pardoseala PRAFUL 2

Incalzire in pardoseala praful

Calorifer otel igienic

La aceste calorifere intra aerul rece pe sub si iese cald pe deasupra. Exista o circulatie continua a aerului ce antreneaza praful.

In schimb, caloriferele de fonta care nu dau caldura prin convectie, ci doar prin radiatie elimina acest fenomen. Nu total, insa. Preturile acestor radiatoare sunt destul de piperate. La fel, sunt caloriferele scarita de baie, sau din tevi de otel, de exemplu Irsap Jucu, Cluj. Interesant?

Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

Incalzire in pardoseala istorie DE 7000+ DE ANI

Coreenii, japonezii cum crezi ca se incalzesc? De mii de ani chiar.

Publicat? de CentraleTermiceCluj.ro pe 30 August 2013

Cauta pe Google: “ondol structure”!

Citeste si un interesant articol (in engleza)!Romanii (de la Roma) se pare ar fi folosit primii incalzirea in pardoseala.

Incalzirea in pardoseala ridica praful? Pro si contra. Dezavantaje?

Incalzire in pardoseala sau calorifere PRAFUL. Convectia.Radiatia.

Obligatoriu de citit:Incalzire mai ieftina, mai placuta?

Caloriferele de otel, din panouri cu aripioare si cele din aluminiu dau caldura 95% prin convectie. Adica: aer cald. Tehnic se numesc convectoare, sau convecto-radiatoare.

Caloriferele de fonta dau caldura 95% prin radiatie. De-aia, tehnic, se numesc radiatoare.

Geometria caloriferelor impune procentul de convectie si de radiatie. Acum, geometria (otel, aluminiu, fonta) este pro-convectie sa le creasca puterea termica.

Incalzirea in pardoseala “da” caldura prin radiatie. Radiatia, indiferent ca e “data” de soare, semineu, soba, resou, foc de tabara, cuptor de paine, perete, s.a.m.d. este cea mai placuta caldura. Cu radiatie te simti ok la 20..21°C, cu convectie, esti ok la 23..24°C. O sala de operatie are incalzirea prin radiatie din tavan, cca 16°C. Ca , cica, asa functioneaza creierul optim. Tare! Nu?

Avem client, medic de profesie, un copil cu astm. A optat pentru incalzire in pardoseala.

Succes!

3
Zici, sau contrazici ceva?

2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Te-ntere' ce-i p-aci? Pune-un email!  
Dã-mi de stire!
Adi

Salut,
Îs fan incalzire in pardoseala. Cred ca e cea mai faina metoda de incalzire a unei locuinte. Ah, apropo de sala de operatie. Nu din cauza creierului se face mai rece (nu 16C, ca undeva la 18-20), ci din cauza bacteriilor. Le inhiba dezvoltarea intr-un mediu mai rece. Deci, scade posibilitatea contaminarii intra-operatorii. 🙂

Incalzirea in pardosela nu face praf, asta e un lucru sigur poti vedea mai multe detalii pe adriansarbescu.ro

Sus! Iancu-i dus.