Grup amestec încãlzire pardosealã Butelie egalizare NUp

Ce site ciudat!? Lemnu’ mai scump decât gazu’? Modelul de CT bate marca de CT? 24 kW ajung la case? Panourile solare n-ar merita [fãrã trucuri]? Geamuri mici, la dormitoare mai ales? Etc. Pfui! Acum: cicã, sã nu pui grup amestec încãlzire pardosealã? Aha… Dã-mi pace!

Grup amestec regimuri: calorifere + pardoseala Rehau
Grup amestec încãlzire pardosealã + calorifere Rehau

Vezi când recomanda folosirea kitului cei de laRehaupagina 157, cei de laPurmo, s.a.!

Kit amestec Rehau
Kit amestec Rehau

Centralã termicã gaz [CT], sau pompã de caldurã [PC]? Casã nou-noutã?

Observã, mai jos, cum domeniul industrial încearcã sã intre-n casele oamenilor! Mda. A cam si reusit. Alt exemplu: centralã tratare aer, CTA. Pourquoi? În afara de tavan fals [ca la mall], barem, aduce vreun plus de confort fata de geamuri & splituri? Va fi un articol.

Stii la ce foloseste un grup amestec încãlzire pardosealã?

Grup amestec - principiu
Grup amestec încãlzire pardosealã:retur-circuite +tur sursa caldura

Apa fierbinte de 80°C, rosie, devine cu temperatura joasa 45°C, portocalie. Cam atât. E uau? Bun. Dacã „plecãm”direct din CT, ori PC, cu apa la 36°C, ce mai amestecãm!? În imagine, capac negru jos, reglezi cu mânuta temperatura portocalie. Exista si varianta automata, fara efortul tau. Chiar cu senzor extern de temperatura, controler, servomotor etc. Mda, cu efortul tau financiar. Degeaba. Tu cumperi CT/PC de 2018. Nu?

La ce partikipaun grup amestec încãlzire pardosealã? Bani: pe el + pe automatizare + pe curent electric, sã învârtã morisca pompei 🙁

Încãlzire doar CALORIFERE subsol + parter + etaj. Ai vreun grup amestec încãlzire cu calorifere?

Continuã!

Pfui! Greu? Deloc. Hai! 🙂

13
Zici, sau contrazici ceva?

4 Comment threads
9 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
  Te-ntere' ce-i p-aci? Pune-un email!  
Dã-mi de stire!
Emil

Salut, Bogdan!
La un duplex, in zona Clujului, am la parter incalzire in pardoseala, distribuitor cu 5 cai, iar la etaj urmeaza sa montez 4 calorifere.
Vreau sa achizitionez un Viessmann 24 kW. Acum urmeaza sa te intreb si sper sa imi poti raspunde in timp util, ptr ca urmeaza sa achizitionez un kit de amestec cu pompa Wilo. Urmeaza sa torn sapa de beton si am inteles ca trebuie presiune pe teava, Purmo de 17. Spune-mi, te rog, daca e necesara vana de amestec, sau e de ajuns doar pompa? Ce recomanzi sa imi mai instalez pentru a putea regla temperatura pe nivele? Ce fel de termostate, etc. Multumesc mult!

Marian

Salut,

Am cumparat un Ariston Alteas One Net, pentru o instalatie de incalzire in pardoseala. In cazul in care se folosesc senzorul extern si cel intern pentru a regla temperatura pe tur, mai are sens vana de amestec cu 3 cai in instalatie, sau vreun termostat de maxim?

Merci

Daniel

Buna. Referitot la treaba asta cu grupul. Am si eu ceva intrebari.
Am vorbit de ceva timp ca vreau sa trec pe gaz. Dar, urmeaza, ca asa.i cu hartiile. Acum, daca tot e scris si articolul acesta, e numai bine pentru nelamurirea mea. Eu acum am GPA la distribuitor. Momentan sunt pe lemne.
Întrebarea mea este daca imi pun CT pe gaz, categoric nu mai am nevoie de GPA, dar ce sa fac cu el. Ma gandeam sa il scot de acol’ si sa il mut in camera tehnica. Si sa il leg cumva pe centrala actuala (ca acum daca tot o am n-o dau la fer vechi) si daca pun CT pe gaz sa mearga fara, iar vreodata se supara rusii sa pot baga pe foc si atunci ar merge CT lemne cu GPA.ul. Nush daca e cel mai bine asa, ce solutie mi.ai da? Pe o parte nu l.as mai pune, dar daca tot nu scot CT pe lemne afara, atunci cu ea fara GPA tot nu pot, nu?
Oricum , de langa Distribuitor tre zburat, nu? Cum ai face in cazul asta? Nu bani, nu ca.i mai usor etc. Ce ai recomanda?
Mersi! ..

Sus! Iancu-i dus.