Categories: Termice
April 27, 2017
| On acum 2 ani

DebranșEare Termoficare 2018

Debransare Termoficare 2018. Incomoood, enervaaant, tiiimp, baaani 🙁


ATENTIE MAXIMă!

Termoficarea Vă LASă FăRă APă CALDă!!! Poate… mai faceti un dus, o baie, copil mic etc. 😉 Recomandare:

1. OBLIGATORIU sa aveti bransamentul nou de gaz, fizic, inclusiv contorul. Altfel, n-aveti gaz pt. centrala termica.

2. Programati lucrarea de instalare centrala termica etc. IMEDIAT/SIMULTAN cu debransarea. Sau, faceti lucrarea ÎNAINTE de debransare: firma/unchiu/vecinu taie caloriferele și apele calde. Termoficarea DOAR sudeaza cioturile de teava ramase pe coloane + constata „taierea” apei calde.

3. Good luck! ¡Buena suerte! In bocca al lupo! Încercati varianta A, de mai jos!


Ce trebuie sa faci pentru scapare de Termoficare Cluj?

Debransare Termoficare 2018? Este mai complicat decat la Digi, sau UPC. Trebuie sa umbli tu insuti la vecini și la Termoficare. Nu sunt firme sa se ocupe de debransare Termoficare (Cluj). Nu prea pot, dealtfel.

Cereri se accepta pana pe 15.09.2018. Dupa data asta, va ramane, totusi, varianta A, de mai jos.

Aveti 2 variante: A ok, sau B nasol.

Corect

ar fi cazul A. Vi se sparge vreo teava, sau calorifer. Sunati sa înjurati Termoficarea, ca pe Digi? Veti fi sfidaaati. Raspund asa: “Dupa contorul de energie termica, n-avem nicio treaba, doamna!”. Au treaba doar cu banii dvs cand va debransati. Veti observa: vi se iau cu doua maini (nu tr’i), desi n-aveti niciun router, vreun telefon în rate de la ei. Pfui!

Debransare Termoficare 2018? Vorbiti cu administratorul blocului! Acesta:

A. va spune sa va debransati singuri.

Dupa care, vine și constata ca, intr-adevar, caloriferele vechi și apa calda menajera sunt “taiate” de la coloane. Administratorul va scoate de la cheltuielile cu caldura și apa calda. Oricum, administratorul (asociatia mai exact) primeste o factura pe contor de bloc (scara), nu pe apartament (al lui X, sau Y). El stie cine consuma la comun, cine are centrala termica s.a.m.d.

B. va spune sa mergeti la Termoficare, sa depuneti cerere etc., sau, mai aiurea, administratorul blocului este firma.

Termoficarea va asteapta sa completati o cerere “ti-pi-za-ta”. Cererea se poate downloada. Vezi mai jos!

In functie de cate calorifere și ape calde aveti, platiti o suma – pe loc, normal – dupa care vin sa faca debransarea (cand vor ei, normal).

Vezi mai jos acte necesare, tarife, link spre site-ul Lor.

Tarife, taxa debransare Tremoficare 2018

Calorifer 2018: 68 lei/buc (Exemplu: 4 x 68 = 272 lei).

Ad enervant. Util?

Apa calda 2018: 37 lei/buc (exemplu: bucatarie, baie 1, baie 2 = 3 buc x 37 = 111 lei)

Procesare documente (adica, o completare intr-un Excel) 2018: 37 lei, c-au Windows XP 😉

Apartament 2 camere, 1 baie = 4×68 + 2×37 + 1×37 = 272 + 74 + 37 = decât 383 lei. Bani aruncati, € Instalatii degeaba. Cu 350 lei iei un termostat cu internet. Sau, mai pui atât și iei un „learning” termostat Nest cu Ok, Google! Hmm!

Termostat Nest learning

Cu 350 lei iei un cap termostatat inteligent, Fibaro, cu Siri, Alexa, sau Ok Google. Hmm, iar!

Cap termostatic WiFi Siri, Alexa, Ok Google
Echilibrare hidraulica — cap termostatic WiFi

Vezi cat ar costa lucrarea de montare centrala termica de apartament!

Download: Cerere debransare 2018

Termoficarea Cluj-Napoca “accepta” cereri tipizate de debransare dupa 1 mai, 2018. URA!

De ce dupa 1 mai muncitoresc? Probabil: negociaza vreo 15 lei/calorifer cu vreun subcontractant. Platit dupa debransare, normal.

Debransare Cluj Dureri de cap

PS1: Stiai ca pretul gigacaloriei (Gcal) la Cluj-Napoca pentru omul de rand este 220 lei/Gcal? Ma rog, din 2015, desi TVA-ul s-a cam schimbat.

PS2: Stiai ca cei 220 lei/Gcal sunt cca 51% din pretul intreg? Restul (49%) plateste Primaria. “Ghinion!” pentru cei cu centrale de apartament (si cu taxele locale la zi, zic).

Debransare Cluj Scapa de logo!

Termoficare: 0264 503700, 0264 503731, 0264 503733

21 Decembrie 1989, nr. 79, Cluj-Napoca

Debransare Termoficare Cluj

Vezi acte necesare, tarife pe site-ul Lor!


Daca nu ai inca separarea de GAZ!


Acum sunt ceva calorifere ce-ar concura ca aspect cu cele de la RAT Cluj. Un exemplu:

Debransare Calorifer design baie

Bafta maxima!

Oricum, Cluj-ul sta bine: vezi ce-i prin alte parti din tara.

Viata grea pentru centrale termice in blocuri noi?

Ad enervant. Util?

Stiu ca fara tine, Termoficare, viata este pustiu… Hai, ramai cu m… !”

Pentru un mediu mai curat, un consum decent de energie, mai nou, 2018, decese etc., scriu o paranteza pentru asta: ANRE confirma: Centralele termice vor avea viata grea” … firmele care construiesc locuinte noi trebuie sa vina cu un studiu in care se arata ca sunt folosite sisteme eficiente de încalzire”.

Centrale de apartament versus Termoficare

JUSTIFICARE IN DOAR 5 PUNCTE:

 1. Pierderi de energie termica, incalzire + apa calda menajera = ZERO = multimea vidă pentru transport, sau stocare acm. Consum de energie electrica tot ZERO. Ceva trebuie sa ”impinga” agentul termic la bloc. Ce pierderi de “caldura” are Termoficarea pe distributie, puncte termice, stocare acm? Cat curent electric consuma sa “duca” super-agentul 007 al Lor de la punctul termic la blocuri?
 2. Centrale cu randamente de 105-109%, cu etichete ErP. Ce randamente au centralele (cazane + cosuri de fum + tevi + armaturi + boilere/schimbatoare de caldura + etc.) de milioane de euro ale Termoficarii? Au etichete ErP?
 3. Randament de EXPLOATARE (daca stie careva de la Termoficare, vorbesc de reglajul calitativ și cel cantitativ) net superior Termoficarii, imediat adaptat apartamentului in functie de conditiile de afara, sau unui dus la 2 noaptea. Centralele termice pot modula puterea de la 2 kW la n kW, isi regleaza temperatura de tur functie de cea exterioara, pompele isi moduleaza turatia in functie de cerinta sistemului, consuma chiar și 2-3 W (poate, 4 calorifere din 6 sunt inchise de robinetii termostatati). TERMOFICAREA CAND VREODATA VA DA INSTANT CEEA CE DORESTE CONSUMATORUL? VERY OFTEN BAGA PE GAT CALDURA LA  GREU, DE STAU OAMENII CU GEAMU’ DESCHIS, FRATE. La spitale și primarii mai vezi chestii de gen. Pfui….
 4. Emisii poluante?
 5. Pentru Termoficare platim si: salarii angajati (casierite simpatice, ingineri valorosi…), chirii, incalzire/racire birouri, apa de tras WC-ul, apa plata de protocol etc. Leasinguri masini nu ieftine, monitorizare GPS, benzina, telefoane, tablete, PC-uri, hartie, cerneala, un milion de cheltuieli. Lucrari de reparatii, intretinere. Pentru lucrari noi: autorizatii de construire, organizare licitatii, materiale tevi etc., manopera sapatura, sudura etc. incredibil de imense alte cheltuieli care “se baga”-n factura de energie la un apartament de bloc. La o centrala de apartament faci un VTP la 2 ani, sau ar trebui.

Daca Termoficarea ar folosi un combustibil mai ieftin (bio-degradabile, ardere deseuri. Vezi Norway uses waste as eco-friendly fuel.) mai stam de vorba. As mai avea de adaugat la greu justificari tehnice care fac de minune TERMOFICARILE. Sunt dispus sa “ajut” constructorul cu astfel de argumente.

Raspuns catre un vizitator care înca apreciaza termoficarera: vezi!

Bogdan

'99: Facultă instalații Cluj, '00: Management energetic clădiri, '95-azi: fan termice

Disqus Comments Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked*

View Comments

  • Mda... Cca 10 ani dupa terminare faculta ('99) am fost contra centralelor de apartament.
   In sistem centralizat ar trebui sa fie NET mai mica factura cu energia. Din pacate, in Romania nu e asa. E chiar nasol de inversata fizica. Da un contraexemplu, te rog!
   Cat costa un contor de energie termica de apartament?

   Cancel reply

   Leave a Reply

   Your email address will not be published. Required fields are marked*