Case eficiente termic. Top arhitectura degeaba.

Case eficiente termic în clima de România? Nu salvezi planeta ca pui cazan pe peleti/cucuruz, pompa de caldura, ori panouri solare. Sau, aduci de sub pamânt bosonul lui Higgs. Pui 3² kilometri de sârme, te legi la net inteligent si vin mai mici facturile? O salvezi consumând putina energie, apa etc. Greii iPhone X, Samsung Note 8, Google Pixel 2 XL se bat care consuma mai putin, NU care are baterie mai mare. Tehnologia 5G aduce-n primu’ rând economie de energie, dup-aia viteza de trafic.

Încearca sa faci diferenta dintre casa nou-nouta si regândire casa existenta! Nici nu imita apartamentul din care tocmai te muti!

Daca ai timp, poate gasesti vreo idee folositoare în articolul despre eficienta energetica: termic, ventilat, iluminat, electric | Case cu cap, nu cu bani 😉Este cam lung 🙁

ACTUALIZARE martie 2018: curentul electric a devenit de 4 ori mai scump decât gazul. 0,639lei/kWh versus 0,159 lei/kWh.

Factura gaz 500 lei/luna? 2000 lei pentru curent. Pompa de caldura? COP-ul minim: 4, sa merite banii.

1. Case eficiente termic. Chilometri patrati, case imense?

Citeam un arhitect în Forbes: fiecare mp neconstruit contribuie la eficienta energeticã. De ce românii au încaperi în care intra doar pentru a sterge praful? Arhitectii români nu reusesc sa convinga clientul de obtin asa case eficiente termic? Arhitectura-i degeaba? Încaseaza la m²? Case de km²?

Majoritatea spune: “Pãi, cu 10000 de euro mai fãceam 2 camere” 🙂 Chipurile, ‘s figuri: sertar cu senzori, sau smart-budã-bideu 😉 Chestii care, oricum, aduc doar + confort, nu grija facturilor cu încãlzirea, ori grija prafului si-a igrasiei din camerele goooale!

Case eficiente termic sertare cu senzori

case eficiente termic smart wc bideu

Arhitectura-n alta tara? Cam: ok.
Case eficiente termic. Arhitectura degeaba cartier.

Arhitectura-n România? Cam: ioi!
Case eficiente termic. Arhitectura degeaba kmp.

Daca vrei pensiune, mergi la un arhitect de pensiuni! Mai mic tarifu’, lei/km en-gros².

Ce dilíipolonezii astia!? Propun case sub 120 m². Ce sãrãntoci!en.archipelag.pl

2. Case eficiente termic. Geamuri imense?

Continuã!

7
Zici, sau contrazici ceva?

1 Comment threads
6 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Te-ntere' ce-i p-aci? Pune-un email!  
Dã-mi de stire!
Daniel

“9. Case eficiente termic. Hornul pentru semineu.
Case eficiente termic, prispa România

Fa-l pe interior, în mijlocu’ casei, nu pe exterior! Nu pica tencuiala în anu’ 2, nu încalzesi degeaba gardu’ vecinului. Lasa de la tine 1 mp util! Poti vinde casa si fara metru asta.”

In privinta asta perfecta dreptate. Mult am avut si eu de lamurit la “intelepti” ca de: hornu nu-i sa dea caldura. Poate lua foc casa. Etc etc. Condens la CT si stiu eu cate si mai cate. Dar, am lasat astea. Am dat cu search-ul pe net si in loc de horn de inox izolat si… cu interior de 0.4 grosime, plus milioane pe ml. Am comandat teava sudata la Direct-Line Cluj (Nu-i reclama. ‘i-adevarat.) si am facut hornu total 8 m, plus T-uri cu capace, nu coturi. Mai usor la curatat. Si am ajuns undeva la vreo 2000 lei. Dar, ma scuzati, teava de 2.5 mm inox nu 0.4. Comparabil? Si uite asa trece frumos prin doua bai, mascat ca, na, sa nu ramana asa. DAR, toata iarna geam rabatat. Nu degeri in baie. Hornul plus IPAT-ul au mers super. Vorba paralelor: “kam scarita”. Deci, hornu merita pe interior.
Cineva spunea: ba, da tu CT d-asta iti pui? Sa faci caldura cu hornu?
Eu: Da. Daca fumu-i rece, il impingi tu in sus, cumva?

Daniel

800 lei teava de 6 m. De fapt, in 2017, ca e calculata dupa €. Si na. “S-o umflat”. Eu am zis aprox 2000, ca am av nevoie de doua. Adica 1 si jum. Si T-uri, capace etc. Dar, macar aici pot spune treaba ce ai spus-o. La “distribuitoare ACM “ca se duce casa si ramai cu ala”. Io chiar raman cu teava, dar macar am iesit si mai ieftin 🙂
PS Teava sudata, nu trasa.

Daniel

Vorba paralelor = vorba tigoromilor

Daniel

Ok. Fara griji, ca d-alea nu folosesc eu 🙂
Pai, referitor la link-uri, am obs ca apar doar scris normal, nu poti sa le accesezi, doar copy-paste etc. Sau, poate numai mie. Asta numai la comentarii, ca in rest merge.

Sus! Iancu-i dus.