CT cu boiler încorporat & Stratificare temperatura

Nu mi-am prospus un site cu articole de cercetatori britanici. Dar, cititorii pun intrebari. Io raspund. Un articol despre boiler acm stratificare temperatura. Reinventam apa calda? Hai!


Încet, completez pagina de proiectare – suport. Vezi calculul pentru boiler volum + serpentina! Oricum, calculele pentru acm sunt cele mai grele din domeniul nostru. Nici supra-dimensionare, nici disconfort. Greu.


Clar. Temperatura în boiler nu e aceeasi de jos pana sus. Senzorul ce simte temperatura apei calde menajere poate fi pus: jos, sau mijloc, ori sus. În plus, comanda de preparare este asa:

  1. CT gaz + boiler + senzor NTC. Pornit-oprit ar fi undeva la +/- 3..4°C. Reglare pe 60°C = oprire la 64°C, deci.
  2. CT gaz/lemn/electric + boiler + termostat imersie. Un termostat scump de imersie are o plaja de +/-3°C. Dar, nu mai rapid de 1 grad/minut. 6 minute x 14 l/min = 84 litri.

Adica, orice-am face, NU avem exact temperatura reglata, ceruta, vruta. La CTcombi, încalzire + acm instantaneu = exact temperatura râvnitã de la 2 litri/minut la 10..14 l/min [CT 24 kW generic].

Io recomand raspicat acea vana termostatata de amestec cu 3 cai. Esbe Premium = the best. Antioparire copii, nu 200+ euro pe baterii termostatate ori n bucati etc. Vezi Cum se alege un boiler! NU pune un boiler de 300 litri stiind ca ar veni acm la t°C constant doar 150 litri! Esbe rezolva problema. Buna ar fi si o instalatie de recirculare acm. Cu learning pump 🙂 Ma rog.

Boiler mare = investitie, spatiu, pierderi energie MARI 🙁

Recomand: boiler „mic” + serpentina puternica, kW + vana amestec acm = apa fierbinte boiler + apa rece. Cel mai important pentru om: BEST CONFORT. În plus: best investitie, spatiu, pierderi caldura si facturi ulterioare.


CT 35 kW? Putere serpentina 12 kW? Coborâm puterea CT pentru acm la 12kW. Debite mici? Porniri-opriri CT optime. Pompa electronica, rog!


Boiler acm stratificare temperatura în functie de timp

Continuã!

19
Zici, sau contrazici ceva?

5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Te-ntere' ce-i p-aci? Pune-un email!  
Dã-mi de stire!
john

Am un boiler ariston bch 200 si urmeaza sa il conectez la centrala genus one system, dar m-am impotmolit la senzorul care sa il controleze. Teaca pentru senzor este in partea superioara. Ce senzor merge pus in cazul de fata pentru a comanda centrala sa incalzeasca apa din boiler? Nu am reusit sa gasesc nicio indicatie online. Multumesc!

john

Pai boilerul a venit fara senzorul respectiv, eu intrebam ce senzor ar trebui pus acolo in teaca si conectat, prin fir la centrala?

john

Hmm…. atunci trebuie sa ma uit mai bine in cutia centralei sau in centrala, nu am vazut senzorul respectiv. Mai mult, nici instalatorul nu a bagat de seama si se lauda ca a mai instalat asemenea centrale.
Multumesc pentru lamurire!

Vlad

La un boiler cu serpentina, daca setezi temperatura apei la 60 grade (sa zicem), la ce temperatura va circula apa din serpentina ca sa incalzeasca apa din boiler la 60 grade?

Andy

E o singura problema cu vana de amestec cu 3 cai: daca la bucatarie ai nevoie de o temperatura mai mare a acm decat la bai ce faci, ca atunci nu prea isi mai are rostul?

Sus! Iancu-i dus.